Известие

Collapse
No announcement yet.

Картерни газове 156 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Картерни газове 156 2.4 JTD

Здравейте колеги, наскоро видя, че при заграял двигател на моята 156 2.4 JTD 100kw/136hp, когато извадя пръчката за маслото излиза пушек от картера, а от капачката за наливане на масло в двигателя в същия момент няма. Въпроса ми е всичко ли е наред с колата или има някакъв проблем с кратерните газове, защото направих същия опит при студен двигател и през тръбата на маслената пръчка не излиза нищо, както и през капачката за наливане на масло? Четох някъде във форума, че имало някакъв Маслен сепаратор, който се запушвал и водел до това... Някакви идеи?

Имаш здрава кола. Карай си я.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Еспумизан или Дегазин уе...карай смело.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
        Еспумизан или Дегазин уе...карай смело.
        Чшшш, алоу, ни мой са ебава
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Благодаря за отговорите колеги, бях малко сресиран, тъй като преди съм карал форд, който нямаше такива газове от картера, но пък имаше през ауспуха...
          Last edited by BloodyRed; d.m.y г., 15:20.

Comment

Първоначално публикувано от BloodyRed Покажи съобщение
            Здравейте колеги, наскоро видя, че при заграял двигател на моята 156 2.4 JTD 100kw/136hp, когато извадя пръчката за маслото излиза пушек от картера, а от капачката за наливане на масло в двигателя в същия момент няма. Въпроса ми е всичко ли е наред с колата или има някакъв проблем с кратерните газове, защото направих същия опит при студен двигател и през тръбата на маслената пръчка не излиза нищо, както и през капачката за наливане на масло? Четох някъде във форума, че имало някакъв Маслен сепаратор, който се запушвал и водел до това... Някакви идеи?
            найстина ,има такъв сепаратор ,но за съжаление при запитване ми отговориха ,че не се произвежда вече!

Comment

Working...
            X